İSTANBUL WILLEM C. VIS ULUSLARARASI FARAZİ TİCARİ TAHKİM HAZIRLIK YARIŞMASI’NA HAKEM OLARAK KATILIM SAĞLAYACAĞIMIZI DUYURMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ 19 Mart 2021

Bu yıl 28. Kez düzenlenmekte olan Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması (“Vis Moot”), geleceğin hukukçularına özellikle Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Anlaşmasına (“CISG”) ilişkin olmak üzere uluslararası ticaret hukuku ve uluslararası ticari tahkim alanlarında kendilerini yetiştirme fırsatı vererek, öğrencilerin bu alanlarda gelecek yılları için oldukça önemli ve değerli bir kazanım sağlamalarını amaçlamaktadır. Bu kapsamda dünyanın çeşitli ülkelerinden fakültelerini temsil etmek amacı ile yarışmaya katılım sağlayan takımlar, her sene farklı usul kuralları uygulanan farazi bir uyuşmazlık üzerinde çalışarak; öncelikle yazılı aşamada karşılıklı dilekçelerini sunmakta ve bunu takiben Viyana’da sözlü olarak uyuşmazlığa ilişkin argümanlarını savunmaktadırlar.  Pre-Mootlar ise, Vis Moot’a katılım sağlayan hukuk fakültesi öğrencilerini yarışmanın sözlü olarak gerçekleşen ve karşılıklı olarak uyuşmazlığa ilişkin argümanlarını sundukları aşamaya hazırlamak amacı ile gerçekleştirilmektedir.

Egemenoğlu Hukuk Bürosu olarak, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin, ISTAC, ICC YAF ve Paksoy Hukuk Bürosu ile işbirliği içerisinde bu sene 10. Kez düzenlediği ve ilk defa uluslararası takımların da ağırlanacağı ve bu haftasonu gerçekleşek olan Istanbul Pre-Moot yarışmasına Prof. Yeşim M. Atamer, Prof. Ronald Brand, Prof. Petra Butler, Prof. Franco Ferrari, Prof. Pascal Pichonnaz, Prof. Franz Werro gibi isimlerin yanında Tahkim ve Uluslararası Ticari Projeler Bölümümüzden Sorumlu Ortak Avukat Egemen Egemenoğlu’nun da hakem olarak katılım sağlayacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

Diğer Haberler